Uge 43: WTA på TV 2 Sport X og ATP på Tennistv.com
“JM i Skumtennis“ søndag 1/11 kl. 9-17 i Hinnerup
“JM I SKUMTENNIS“ SØ..
Leif var homo - blev smidt ud af dansk tennis

Historien om Leif Rovsing ville utvivlsomt i dag have skabt diskussion - et drama for 100 år siden om at være homoseksuel i elitesport. Trods 5 DM, deltagelse ved VM, OL og Wimbledon blev Rovsing - efter affære med en anden mand - udelukket pga. sin seksualitet.

En dag 1917 havde Rovsing besøg af 18-årige Haldor Nørregaard, som følte sig forulempet af Rovsing, som omvendt sagde, at interessen var gensidig. Nørregaard sladrede til sin far, direktør i Handelsbanken. DBU (organiserede dengang tennissporten) var ikke begejstret- Rovsing blev indkaldt til høring, holdt forsvarstale for homoseksualitet og blev smidt ud af tennissporten.

Som 22-årig arvede Rovsing en stor formue, som gjorde, at han kunne leve frigjort med eksotiske rejser - også seksuelt - til både Bali og Egypten. Arven betød, at han 1921 skabte eget tennisparadis, "Dansk Tennis Club" i Hellerup - det afspejlede tennisspilleren / mennesket Rovsing.

Rovsing skrev mange år til DBU - ville renses og have muligheden for at spille tennis igen. Rovsing blev kke tennisstjerne igen, blev samfundsdebattør og forsvarer for homoseksualitet, moral og religionens rolle i samfundet. Rovsing skrev 20 A5-sider, afleverede dem på Københavns Universitet i forventning om en doktorgrad - det skete ikke. 1947 nøjedes Rovsing ikke bare med at udgive værket "Nøglen til Religionens Symbolisme" på eget forlag - han kaldte sig "cand. phil." på forsiden og trykte afvisningen fra universitet samme sted. Rigsarkivet har større samling af Rovsings skriverier.

Leif Rovsing døde 1977 - knap 90 år gammel.

Rene Kural, lektor ved arkitektskolen i København, har skrevet bogen "Out!" om Leif Rovsing og tennismonumentet i Hellerup.
LINK til DR.dk  LINK til Wikipedia  Link til Dansk Tennis Fond  Link til Videnskab.dk  LINK til Information
Leif var homo - blev smidt ud af dansk tennis - RTK